EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El manlleuenc David Plana dirigeix l’equip de guionistes de ‘La Riera’, el nou serial de TV3

‘La Riera’, la nova sèrie de TV3 que substitueix ‘El cor de la ciutat’, és fruit de la imaginació del dramaturg manlleuenc David Plana. Ell va proposar la idea i dirigeix l’equip de 9 persones que treballa des de fa mesos en la preparació de la sèrie, que aquest diumenge es va estrenar.

El 9 Nou
11/01/2010

David Plana va llançar la proposta fa un any. “Portava temps donant-li voltes”, explica en una entrevista al bloc de la sèrie (blogs.ccrtvi/lariera). ‘La Riera’ és la història d’una família “gairebé perfecta” que en un moment donat es comença a desmuntar. “Es tractava de treure-li una pota i veure què passava”, diu David Plana. Les temàtiques de fons que es tracten són universals: la família i les relacions personals, la supervivència… La novetat, en aquest cas, és la introducció d’elements “d’una certa ironia”, fins i tot d’humor.

‘La Riera’ “és una sèrie molt de personatges”, diu el seu creador. I la pretensió dels guionistes és que l’espectador s’enganxi per l’interès de veure “com reacciona aquell personatge que ja coneix”. Mercè Riera (Mercè Sampietro) i Ignasi Guitart (Jesús Ferrer) tenen quatre fills de diferents caràcters, i cada un d’ells permet introduir quatre tipus de trames. La família és propietària d’un restaurant, i a través d’això s’introdueix “la família creada dins de la cuina, que també són protagonistes”. La gastronomia permet també de portar la gastronomia a un serial televisiu: veure la creació o el fracàs d’un plat, o com un personatge pot boicotejar el plat d’un altre.

David Plana s’ha posat al davant d’un equip de 9 persones, entre els quals hi ha altres coneguts dramaturgs com Sergi Pompermayer o Marta Buchaca. “Estic content perquè tinc un equip molt bo”, explica. En la presentació de ‘La Riera’, Plana havia defensat el treball dels guionistes: “Ara que hi ha un auge dels guionistes als EUA vull aprofitar per destacar la feina d’aquesta gent que sempre estem a l’ombra. En aquest cas som un grup heterodox de diferents edats i procedències, un equip excepcional, és un dream team de guionistes”.

El treball en sèries de televisió no és una activitat nova per al manlleuenc, que ha format part de l’equip de guionistes de Ventdelplà, de la qual ha estat director argumental, i anteriorment havia treballat a Jet lag, entre altres.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 871 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't