EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els dos equips de l’escola Casals-Gràcia de Manlleu guanyen la FIRST Lego League de la UVic

Els dos equips podran anar a la final estatal que se celebrarà a Girona els dies 12 i 13 de març. La competició es va poder seguir en directe per EL 9 TV.

El 9 Nou
21/02/2016

L’equip 43SA del centre Casals Gràcia de Malleu es va proclamar vencedor de la quarta edició del torneig FIRST Lego League (FLL). El segon classificat va ser l’equip CG001, del mateix centre, i tots dos podran participar a la final estatal que tindrà lloc a Girona els dies 12 i 13 de març. La UVic-UCC aposta per l’organització d’aquest esdeveniment -una de les 10 competicions territorials de robòtica que s’organitzen a Catalunya-, en el marc del programa de Promoció del Talent de Facultat de Ciència i Tecnologia. La jornada d’aquest dissabte va tornar a ser una gran festa que va aplegar més de 400 participants i uns 1500 visitants.

Els altres guardonats de la jornada van ser l’equip Innova’t Team de Girona, premi JCM-Tech a les Joves promeses; els STM Robotitzats de Vic, premi Casa Tarradellas a l’Emprenedoria; els Oms i de Prat de Manresa, premi ELAUSA al Comportament del robot; els Pescamoons EV3 de Torelló, premi SOME al Disseny mecànic; els Robotex de Santa Coloma (Andorra), premi Seidor a la Programació; els Oms i de Prat de Manresa, premi Calidad Pascual a l’Estratègia i Innovació; els Escoteam de Vic, premi Girbau a la Investigació; els Oms i Robots de Manresa, premi Urbaser a la solució innovadora; els Hexàgon de Vic, premi El 9 Nou a la presentació; els Robogurb de Gurb, premi Isern al Treball en equip; els Le Chris Robots d’Artés, premi Fundació la Farga a la Inspiració; i els Ecolokis d’Encamp (Andorra), premi Ajuntament de Vic a la Cortesia Professional.

Dels 58 equips que van participar en aquesta edició, 36 ho van fer a la categoria Junior FLL, que és per a estudiants d’entre 6 i 9 anys. En aquesta categoria els equips no competeixen, sinó que presenten davant d’un jurat el projecte de robòtica que han treballat.

La resta, un total de 22 equips formats per joves de 10 a 16 anys, van competir en la categoria FIRST Lego League, i van haver de dissenyar, construir i programar un robot que executés unes missions preestablertes, a més de defensar un projecte científic. En aquest sentit, l’equip 43SA de Manlleu és el que va defensar millor el seu projecte científic, titulat “Another view of recycling” i podrà optar a representar Espanya als Global Innovations Awards.

L’objectiu del torneig FLL és estimular el desenvolupament de diverses habilitats i valors, com el treball en equip, l’emprenedoria, la innovació i la creativitat. 10 dels equips que van participar a la categoria oficial són d’Osona, però també n’hi va haver 4 del Bages, 4 d’Andorra, 1 del Ripollès, 1 del Vallès Oriental, 1 del Vallès Occidental i 1 del Gironès.

El lema proposat per aquest any ha estat “Trash Trek” per a la categoria oficial i “Waste Wise” per a la Júnior FLL, tots dos relacionats amb el reciclatge i les noves formes de gestionar els residus. La jornada va incorporar també un espai de demostració dels Garrins Metàl·lics, l’equip de robòtica format per estudiants de Mecatrònica de la UVic-UCC que de l’1 al 3 d’abril participaran en el torneig europeu universitari First Tech Challenge a Eindhoven.

El torneig de robòtica FIRST Lego League l’organitza la UVic-UCC i la Fundació Scientia i compta amb la col·laboració de Fundació Caixa d’Enginyers, El 9 Nou, Some, Seidor, Calidad Pascual, Girbau, Elausa, Isern, Casa Tarradellas, Fundació La Farga i JCM-Tech. També té el suport del el Col·legi d’Arquitectes, Font Vella i Aprentik. A nivell estatal, el torneig té com a patrocinadors oficials Robotix i Urbaser, empresa de reciclatge que ha obert una línia de consulta per a tots els equips que hagin necessitat algun tipus d’assessorament.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 886 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't